Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Καταγγελία: Αυτοδικία,εκβιασμοί και απειλές ιδιοκτήτη ακινήτου κατά ενοικιαστή!



Του Σταμάτη Στεφανάκου

Όταν αρχικά μου ήρθε από κοινό γνωστό η πληροφορία για το πώς κινήθηκε ιδιοκτήτης κατά ενοικιαστή, νόμιζα ότι ήταν ένα κακόγουστο αστείο, φάρσα. Αυτό που με εξόργισε ως άνθρωπο είναι η απανθρωπιά που επέδειξε ο ιδιοκτήτης, σε συνάνθρωπο μας, η αδιαφορία στην κείμενη νομοθεσία και όπως και ο καταγγέλλων αναφέρει επώνυμα η αδράνεια της αστυνομίας. Πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι για τον ηθικό ξεπεσμό κάποιων «ανθρώπων».


Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους:

*Ιδιοκτήτης αφαίρεσε τις πόρτες του διαμερίσματος που ενοικιάζει για καθυστέρηση 12
  ήμερών.

*Διατύπωσε απειλές για αφαίρεση της κινητών περιουσιακών στοιχείων.

*Έκοψε το ρεύμα και το νερό στο διαμέρισμα! Και το ερώτημα είναι με ποιανού την άδεια;

*Αφαίρεσε την προσωρινή πόρτα που έβαλε ο ενοικιαστής για να μπορεί έστω να έχει μια
   επίφαση ασφάλειας.

*Διαδίδει ψέματα στην γειτονία περί μη πληρωμής των ενοικίων την στιγμή που υπάρχουν
   όλες οι αποδείξεις.

* Και η αστυνομία έχει καταγεγραμμένα όλο το ιστορικό των αναφορών.

Τα ερωτήματα που θέτονται είναι τα ακόλουθα:

1.Σε ποιους νόμους βασίστηκε η αυθαιρεσία κατά του ενοικιαστή;

2.Γιατί η αστυνομία δεν έχει παρέμβει;

3.Και ποίο σημαντικό:  Ποιος θα αποκαταστήσει την ηθική βλάβη που υπέστη ο ενοικιαστής όπως και ποιος θα τον καλύψει αν συμβεί τίποτα κατά της περιουσίας του ή της σωματικής του ακεραιότητας;

Ακολουθεί η επώνυμη καταγγελία του ενοικιαστή:
 
 Προς οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο, πολίτη, γενική αστυνομική αρχή, κράτος, εισαγγελέα ή συλλόγους προστασίας του πολίτη και ενοικιαστών.

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος, Αιγυπτιακής καταγωγής, αψηφώντας την Ελληνική νομοθεσία, εισέβαλε παρανόμως στο διαμέρισμά το οποίο έχω ενοικιάσει και αφαίρεσε την κεντρική πόρτα του διαμερίσματος και όλες τις υπόλοιπες του διαμερίσματος με βία και βανδαλισμό αφού έχουν προηγηθεί απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας μου, επειδή του καθυστέρησα την καταβολή του ενοικίου 12 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ και χωρίς να έχει κάνει καμιά ενέργεια για την νόμιμη έξωση μου. Η αξία του ενοικίου μου είναι 160€ / μήνα.

Κατέφυγα στην αστυνομία και η απάντηση ήταν πως δεν μπορεί να με προστατέψει και πως η μοναδική λύση είναι να κάνω απλά μια μήνυση και εάν και εφόσον αφού αναζητηθεί να γίνει σύλληψη για κλοπή. Εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης συνεχίζει τις απειλές πως και να μπει νέα εξώπορτα πάλι θα κάνει το ίδιο η απλά θα την σπάσει ή θα μου πάρει την τηλεόραση και τον Η/Υ επειδή του χρωστάω.

Την επόμενη ημέρα έκοψε παρανόμως το ρεύμα χωρίς να είναι στο όνομα του (άραγε πως ?) αφού είναι στο όνομα ενός προηγούμενο ενοικιαστή και γιατί η ΔΕΗ δεν ζήτησε το νέο συμβόλαιο η να επιβεβαιώσει πως είναι ο ίδιος. Στην συνέχεια έκοψε και το νερό, και αφού το έδωσα βλάβη, η ΕΥΔΑΠ το άνοιξε και μετά από κάποιες ώρες ήρθε και το έκλεισε πάλι, υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας.

Για τέσσερις ημέρες δεν εμφανίστηκε καθόλου, εν τω μεταξύ βρήκα μια πόρτα από τα σκουπίδια και την έβαλα για να έχω μια τυπική ασφάλεια και για να μην είμαι εκτεθειμένος στην θέα του καθενός, αλλά χωρίς να μπορώ να κλειδώσω ή να φύγω από το σπίτι, και να πετάγομαι όρθιος στον παραμικρό θόρυβο. Όταν βρήκα τρόπο να βάλω ένα λουκέτο, και μετά από 5 ημέρες εγκλωβισμένος στο σπίτι επιτέλους βγήκα και έλειψα περίπου δύο ώρες, εμφανίστηκε ξανά και έσπασε και πάλι την πόρτα. Άρα κάποιος τον ειδοποίησε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας.

Από τους γείτονες έμαθα πως διαδίδει ότι δεν του έχω δώσει κανένα ενοίκιο από τότε που ενοικίασα το σπίτι. Φυσικά είναι ψέμα και έχω όλες τις αποδείξεις.
Να σημειωθεί πως σε κάθε συμβάν καλούσα την άμεση δράση και για όλα τα περιστατικά υπάρχουν αναφορές από την άμεση δράση, για τις οποίες πρέπει να βρω τρόπο για να τις πάρω από την γενική ασφάλεια.

Επειδή πιστεύω στην Ελληνική δικαιοσύνη και τους νόμους του κράτους, όποιος μπορεί να προσφέρει κάποια βοήθεια ας επικοινωνήσει μαζί μου στο 698 571 5270.

Ευχαριστώ πολύ
Νίκος Παπαναστασίου

s.stefanakos@gmail.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά του έκανε. Αν κάναμε όλοι το ίδιο ίσως το σκέφτονταν διπλά-τριπλά τα λαμόγια που νοικιάζουν διαμερίσματα και μαγαζιά κι γράφουν τους ιδιοκτήτες στα παλιά τους τα παπούτσια, αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ.

12 μέρες είναι ο μισός μήνας. Ένα γελοίο ενοίκιο 160 ευρώ με το οποίο νοίκιασε ολόκληρο σπίτι δεν είχε την μπέσα να το πληρώσει στην ώρα του. Και μετά τη φασαρία που σύμφωνα με τα λεγόμενά του έγινε, δεν σκέφτηκε να το πληρώσει το γαϊδούρι, προτίμησε να κάνει «καταγγελίες». Καταγγελίες για ποιο πράγμα; Για τον «βανδαλισμό» που διέπραξε ο ιδιοκτήτης πάνω στην εξώπορτα, πάνω στην ίδια του την περιουσία δηλαδή;

Σε τελική αν δεν του αρέσει ο ιδιοκτήτης του, να φύγει και να πάει σε άλλον καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλος χαλάρωσε λίγο, πολύ πατριωτικά το πήρες το ζήτημα.
Δεν ξέρω αν είσαι κι εσύ στο νοίκι, ή αν έχεις ιδιόκτητο, ή αν σου την έκανε κάποιος ενοικιαστής, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση, κι εσύ είσαι υπόλογος (όπως όλοι μας) σε κάποιας μορφής οικονομική υποχρέωση.
Με το ίδιο σκεπτικό, καλά θα σου κάνει και σένα η ΔΕΗ να σου ξηλώσει το ρολόι αν αργήσεις 12 μέρες να πληρώσεις το ρεύμα, καλά θα σου κάνει η ΕΥΔΑΠ να σου σφραγίσει τη βρύση και το καζανάκι, καλά θα κάνει η ΔΟΥ να σου περάσει κορδέλα στο σπίτι...
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, υπάρχει νομοθεσία και πρέπει να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.
Στην τελική, αν ο ενοικιαστής είναι μία φορά μαλάκας που άργησε μισό μήνα να πληρώσει 160 ευρώ, ο ιδιοκτήτης είναι 2 φορές μαλάκας που έβγαλε την πόρτα από το ίδιο του το σπίτι για τόσο γελοίο όπως ισχυρίζεσαι ποσό.

Danai είπε...

Εγώ πάλι δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μόνο με καθυστέρηση 12 ημερών του ξήλωσε την πόρτα!! Ή πραγματικά ο ενοικιαστής δεν έχει πληρώσει εδώ κ μήνες ή ο ιδιοκτήτης είναι τρελός με τέτοια υπερβολική αντίδραση. Εγώ νοικιαζα μικρή μεζονέτα 220€ το μήνα, απουσιασα 6 μήνες λόγω δουλειάς - σεζόν σε νησί ως καθαρίστρια σε ξενοδοχείο - και από το Μάιο που έφυγα ως τέλη Οκτώβρη που γύρισα δε μου έδωσε ούτε ένα ενοίκιο! Μέσα Οκτώβρη δε, παράτησε το σπίτι, σε κακά χάλια και μου άφησε λογαριασμό 540€ στο νερό!!Κανονικά, όχι την πόρτα, αλλά την οροφή ολόκληρη έπρεπε να του ξηλωσω... Εγώ τώρα είμαι σε απόγνωση, ενώ εσύ φίλε μου, αφού δεν τα πας καλά με τον ιδιοκτήτη σου, πάρε τα πραγματάκια σου και βρες αλλού διαμέρισμα προκειμένου να τραβάς όλα αυτά, αν βέβαια είναι αληθινή ή δική σου εκδοχή... Αν τώρα αληθεύει η εκδοχή του ιδιοκτήτη κ δεν έχεις δώσει δεκάρα, έλα στη θέση του...καμια φορά και ένα μικρό ποσό είναι σημαντικό στο μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό... Εγώ με τα 220 που παίρνω συμπληρώνω 100€ και πληρώνω το στεγαστικό μου δάνειο και ζω με σχεδόν 450 το μήνα, γιατί κ το καλοκαίρι ως καθαρίστρια τι νομίζεις ότι παίρνω? 700 το μήνα... Τώρα με αυτό που μου έκανε ο τύπος, ούτε να το επισκευάσω δε μπορώ... Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ακαρδα βαμπίρ που καταπιέζουν τους φτωχούς ενοικιαστές! Υπάρχουν όπως διαπιστώνω επαγγελματίες παταχτσηδες που φεσωνουν ιδιοκτήτες μερικούς μήνες και μετά πάμε για τον επόμενο....

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι "φτωχοι" ιδιοκτητες κατακλεβουν τον "ακαρδο" ενοικιαστη που στην περιπτωση βεβαια που αναφερομαι ο ενοικιαστης συνεπεστατος υπηρξε παντα τι γινεται;Αναφερομαι βεβαια στην κλοπη ρευματος απο τον πινακα του "κακου" ενοικιαστη προ οφελος του ιδιου του ιδιοκτητη. Για βοηθριστε με!

Unknown είπε...

Ανώνυμα όλοι μάγκες

Unknown είπε...

Το ιδιο ακριβώς έπαθα και εγω χωρίς να του χρωστάω γύρισα από την δουλειά και έλειπε η πόρτα και τα παράθυρα από μια γκαρσονιέρα που νοικιάζω και τα πράγματα μου εκτεθειμένα και σε κοινή θεα τον πήρα τηλέφωνο και είπε το πούλησα και θα κάνουν ανακαίνιση αλλά κανείς δεν με ειδοποίησε αλλά περίμενα την αλλαγή ιδιοκτήτη και να κάνω μαζί του συμβόλαιο με λίγα λόγια κατέληξα να φωνάξω την αστυνομία και να του κάνω μυνηση