Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΓΥΨΟ! Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Η μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει εγκλωβισμένη στην πολιτική λιτότητας. Οι κινήσεις πανικού της ξεκίνησαν παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο και στη συνέχεια ακόμα και το υπουργικό συμβούλιο. Με την υπογραφή ενός και μόνον υπουργού έκλεισαν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ανοίγοντας το δρόμο για να βάλουν λουκέτο με τον ίδιο τρόπο σε κάθε δημόσια δομή: από σχολεία και πανεπιστήμια έως νοσοκομεία και οργανισμούς πρόνοιας.


            Το “succes story” του Greecovery, που μας ταΐζει η κυβέρνηση μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ υπάρχει μόνο στη φαντασία της:

 - Οι ιδιωτικοποιήσεις, ευτυχώς, δεν προχωρούν ούτε καν με τους δικούς τους όρους, μολονότι ο αρμόδιος υπουργός Γ. Μανιτάκης δήλωσε ότι στο δημόσιο τομέα θα μείνουν μόνον όσα δεν θέλει ο ιδιωτικός

-Τα πολυθρύλητα 17 εκατομμύρια τουρίστες δεν υπάρχουν, παρ’ όλο που λαλίστατοι υπουργοί υποστηρίζουν ότι θα έρθουν για να μας λύσουν το πρόβλημα! -

 -Η ανεργία αγγίζει το 30%, ενώ στους νέους έχει πλέον ξεπεράσει το 60%.
 

-Η ύφεση βαθαίνει, με το δημόσιο χρέος (χρέος γενικής κυβέρνησης) να βρίσκεται στο 176% του ΑΕΠ , όταν το 2009 ήταν 130%.

-Tο δημοσιονομικό έλλειμμα διογκώνεται φτάνοντας στο 10%. Ο προϋπολογισμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.


            Μετά από όλα αυτά, ο Σαμαράς επέλεξε το δικό του άλμα στο κενό, παρασύροντας μαζί του όλη την κοινωνία. Διαλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της πόλωσης, που οδηγεί στην εκτροπή και την κατάλυση της δημοκρατίας. Έτσι δέχεται τα πυρά ακόμη και των εταίρων του, παρά την πλήρη υποτέλειά του σε αυτούς!

            Μετά το “σχέδιο κινητικότητας” που έστειλε στο δρόμο 2.000 ανθρώπους, ετοιμάζει 45.000 διαθεσιμότητες, ουσιαστικά απολύσεις, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ελπίζοντας πως το δόγμα του σοκ πάγωσε προσωρινά τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, η κυβέρνηση χώνει το μαχαίρι ακόμη πιο βαθιά. Εν μία νυκτί, με απόφαση που θυμίζει εποχές χούντας, απέλυσαν χιλιάδες εργαζομένους στέλνοντας τους στον γολγοθά της ανεργίας.

            Η δήθεν εξυγίανση της ΕΡΤ είναι ένα κακόγουστο αστείο της ακροδεξιάς συμμορίας του Σαμαρά. Ένα δώρο στους καναλάρχες, αλλά και ένα τεράστιο πλήγμα στην ενημέρωση και τον πολιτισμό. Η κυβέρνηση επικαλείται την νομιμότητα, ενώ κλείνει με αντισυνταγματικό τρόπο τον μόνο νόμιμο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, αφού όλοι οι ιδιωτικοί εκπέμπουν χωρίς άδεια. Μάλιστα συνεχίζει να επιτρέπει την λειτουργία των παράνομων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, εις βάρος των φορολογούμενων και του πολιτισμού.

            Συγχρόνως πριμοδοτεί και στηρίζει με κάθε τρόπο τους ιδιώτες καναλάρχες, διαιωνίζοντας το καθεστώς φοροαπαλλαγών τους και τους χορηγεί θαλασσοδάνεια, μεταφέροντας έτσι το βάρος στους φορολογούμενους.

            Όπως οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για το δημόσιο χρέος, έτσι και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν ευθύνονται για την διαφθορά και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Για αυτήν ευθύνονται ακριβώς εκείνοι που έκαναν τόσα χρόνια ρουσφετολογικούς διορισμούς, αλλά τώρα παριστάνουν τους αθώους.

            Η πρωτοβουλία για Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου καταδικάζει το κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτούμε άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κοινωνικό έλεγχο από τον ελληνικό λαό.

            Ο αγώνας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά και ο αγώνας για να μην πληρωθεί το χρέος, είναι αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία.



Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΛΕ στο www.elegr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: