Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Οι κυρίαρχοι.

Καλημέρα από το στρατόπεδο του χρέους.

Υπάρχουν  - και πολλές φορές αντικρουώμενες- απόψεις και θέσεις για το αν υπάρχει ένας άνθρωπος ή ομάδες ανθρώπων που εξουσιάζουν τον πλανήτη.

Κατά καιρούς έχουν προταθεί, μεγαλοτραπεζίτες, κεφαλαιούχοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, θρησκείες, αιρέσεις, μυστικές οργανώσεις ακόμα και ... εξωγήινοι. Ο καθένας, όλοι αυτοί μαζί, ή ένας συνδυασμός από συγκρουόμενες  ή συνεργαζόμενες φατρίες υποτίθεται ότι ελέγχουν  κυβερνήσεις, χώρες, την οικονομία, την εκπαίδευση,τον πολιτισμό, με δυο λόγια έμμεσα ή άμεσα τις κοινωνίες και των σύνολο των ανθρώπων.

Στο ίδιο σκεπτικό, έχουν αντιπροσώπους περισσότερο ή λιγότερο φανερούς,ανθρώπους ή οργανισμούς που επεξεργάζονται και υλοποιούν εξαιρετικά πολύπλοκα σχέδια με χρονικούς ορίζοντες πολύ πέρα του βιολογικού κύκλου του ανθρώπου με χρονικό εύρος αιώνων.  Στην ίδια λογική εμπεριέχονται αποκαλυπτικά ή μετά-αποκαλυπτικά σύμβολα, ιστορίες  και δοξασίες που σκεπάζουν με την αίγλη του μυστικισμού,  πανίσχυρους μηχανισμούς που απεργάζονται τον έλεγχο της ανθρωπότητας.

Και κάπως έτσι θεωρείτε ότι κάθε κυβέρνηση , οικονομικό συμφέρον, πόλεμος, οικονομική καταστροφή, περιβαλλοντική καταστροφή ακόμα και η φτώχεια και οι επιδημίες είναι αποτέλεσμα μακρόπνοων, πολύπλοκων και εξαιρετικά νοσηρών σχεδιασμών.

Ονόματα  των σκοτεινών αυτών δυνάμεων -πέρα των προσώπων- πολλά. Νέα τάξη πραγμάτων, Παγκοσμιοποίηση, Πρωτόκολλα της Σιών, Μασονία είναι μόνο μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται, και αυτό γιατί  υπάρχουν οργανώσεις, ρεύματα ακόμα και κινήματα που   έχουν ονομασθεί ή νοηματοδοτήσει δράσεις ή τα  έχουν χρησιμοποιήσει όρους ή ως ορισμούς των ενεργειών τους.

Κατά έτσι καλείται  ο άνθρωπος, πολίτης αυτού του κόσμου από πρόσωπα και οργανώσεις που αντιτίθεται στις σκοτεινές επιδιώξεις των επίδοξων "κυρίαρχων", να αντισταθεί και να συγκρουσθεί μαζί τους.

Και κάπου εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Κανένας δεν έχει αποδείξεις αδιαμφισβήτητες,  ότι οι σκοτεινές αυτές οργανώσεις υπάρχουν ή έχουν το εύρος της εξουσίας που υποτίθεται πως διαθέτουν. Η δράση τους, όπως και οι  σχεδιασμοί τους "ανακαλύπτονται και αποκαλύπτονται" μέσα από συσχετισμούς και συναρτήσεις "γεγονότων" που δοκιμάζουν ως διαδικασίες τα όρια της λογικής. Στην ουσία δεν υπάρχει αυτήκοη μαρτυρία, άλλα φήμες και δημοσιεύματα που δεν τεκμηριώνονται.

Το κακό όμως που κάνει όλη αυτή η παραφιλολογία είναι ότι δημιουργεί ένα είδος απάθειας σε ένα τμήμα του πληθυσμού και σύγχυση. Ο τρόπος που αυτές οι ιστορίες, παράγονται, αναπαράγονται και διαδίδονται στην ουσία θέτουν ότι ο άνθρωπος, ο πολίτης εν προκειμένω είναι αδύναμος, ανίσχυρος και ότι το παρόν και το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο. Αυτή η αντίληψη έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τους ανθρώπους που πιστεύουν στην ύπαρξη αυτών των "κυρίαρχων μυστικιστικών οργανώσεων και των δυνάμεων". Αποπροσανατολίζουν και τελικά αδρανοποιούν, επιτυγχάνοντας  ότι καλύτερο για το τους πραγματικούς κυρίαρχους του  παγκόσμιο στρατόπεδο του χρέους.

Η πραγματικότητα καλώς ή κακώς είναι άλλη. Υπάρχει ένας  ασφυκτικός κλοιός χρέους γύρω από τον πλανήτη, μια διαδικασία παγκοσμιοποίησης και ισοπέδωσης εθνοτήτων, διαφορετικότητας στην  κουλτούρα και πολιτιστικών στοιχείων,μια μεθοδευμένη απαξίωση της ουσίας της Δημοκρατίας.

Ο έλεγχος που ασκείται από το διεθνές σύστημα , της φεουδαρχίας του χρέους περιλαμβάνει τρία στάδια , σαφώς προσδιορισμένα και οροθετημένα:

* Θεσμικά αδιέξοδα με την αφαίρεση από τους πολίτες των δυνατοτήτων παρέμβασης στα κοινά μέσω νόμων, κυβερνητικών διαταγμάτων και διεθνών - υπερεθνικων  οργανισμών και συμφωνιών.

* Παραπληροφόρηση, διασπορά ψευδών ή κατασκευασμένων ειδήσεων, δημιουργία  χαοτικής ενημέρωσης, σύγχυσης, κοινωνικού αυτοματισμού και προπαγάνδα κοινωνικών και καταναλωτικών προτύπων που είναι απρόσιτα στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού.

* Καταστολή κοινωνικών αντιδράσεων μέσω της φτώχειας, της ανεργίας, αύξηση των επιδοματικών πολίτικων πρόνοιας για όσους "περισσεύουν εργασιακά" και περιθωριοποιούνται.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι όλα αυτά είναι ελεγχόμενα από ένα κατευθυντήριο, μια επιτροπή μια ομάδα ή ένα σύστημα κεντρικής "μυστικής" διακυβέρνησης. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν χρειάζεται. Τόσο απλά.

Φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι . Οι "κυρίαρχοι" δεν είναι ένα πρόσωπο, μια ομάδα , μια ιδεολογία ή μια μυστική οργάνωση. Δεν έχουν πρόσωπο γιατί δεν είναι ένας. Δεν έχουν οντότητα γιατί απλά δεν την χρειάζονται. Είτε πρόσωπα, είτε οργανισμοί, όταν εμφανίζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή σε δημοσιεύματα είναι απλά πρόσωπα της δημοσιότητας. Υπεύθυνοι ως μέλη στο διεθνές σύστημα άλλα όχι όμως οι μονοί που έχουν ευθύνη σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από όσους δεν φαίνονται.

Στην πραγματικότητα οι "κυρίαρχοι"  είναι συμμέτοχοι μιας υπέρ-τάξης με συγκρουόμενα συμφέροντα ή προσωρινές συμμαχίες με κέντρο το χρήμα και την εξουσία. Στην προσπάθεια τους αυτό το τεράστιο διεθνές οικονομικό κατεστημένο να κυριαρχήσει, να αποκτήσει παραπάνω κέρδη και δύναμη, έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τακτικές σχεδιασμένες για να δίνουν περισσότερα έλεγχο όπως σαν αυτές που αναφέρονται προηγουμένως.

Δεν έχουν όμως σαν στόχο την απόλυτη πολιτική ή εξουσία  ή την καταστροφή της ανθρωπότητας. Απλά καθοδηγούνται από την απληστία για περισσότερο χρήμα. Οικονομικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει τίποτα το μυστικιστικό.

Δεν έχουμε να κάνουμε με υπερανθρώπους. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους θνητούς όπως εμείς. και μπορούμε να αντισταθούμε, αρκεί να συγκεντρωθούμε σε πραγματικά στοιχεία και γεγονότα. Χρειάζεται μια διεθνή προσπάθεια για να ανακτήσουμε την δημοκρατία και δεν βοηθά να κυνηγάμε... φαντάσματα...

Σταμάτης Στεφανάκος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τοτε γιατι συνεχιζεις να φιλολογεις
.
τοσοι και τοσοι σε αγωνες δρομου δικαστικους κι μη
.
ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ , ΓΡΑΨΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που
.
υποδειγματικα θα επρεπε να εισηγηθουνε λαικα δικαστηρια
.
την θανατικη τους ποινη . Και στηριξε με επιχειρηματα !
.
Το τιμημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ειναι η τιμωρια των δωσιλογων
.
Γιωργος Αγγελοπουλος

Σταμάτης Στεφανάκος είπε...

Το πρόβλημα είναι να έχουμε δημοκρατία ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει πλαίσιο που να αποτρέπει την επανάληψη του φαινόμενου, όχι μόνο για τώρα άλλα και για το μέλλον.
Φυσικά επίσης, απαιτείτε οι πολίτες να επαγρυπνούν και μέσω δημοκρατικών διαδικασιών να συναποφασίζουν και να αποτρέπουν τα κακώς κείμενα.
Αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει μόνο σε επίπεδο χώρας, προϋποθέτει να γίνει σε διεθνές επίπεδο. Αυτό γράφω. Νομίζω ότι είναι ααφές.
Σταμάτης Στεφανάκος