Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Η καταστολή σήμερα.

Του Σταμάτη Στεφανάκου

Η σύγχρονη μορφή καταστολής ορίζει ως "γραφικό" ή "περιθωριακό" ότι αντιστέκεται. Αρέσκεται να γελοιοποιεί ότι την ενοχλεί ή να το διαφθείρει με ψέμματα και λογικοφανή επιχειρήματα. Με επιφάσεις και προφάσεις σοβαρότητας και υποτιθέμενου αστικού καθωσπρεπισμού με την χρήση ΜΜΕ δημιουργεί νέα κοινωνικά πρότυπα ή εξαφανίζει παλαιά που είναι πηγές αντίστασης και διαφορετικότητας.

Αν κοιτάξετε γύρω σας προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι αναφέρομαι σε μια εκτεταμένη επιχείρηση παραπληροφόρησης ή υπερ-πληροφορήσης, με την χρήση "υλικών" και περιεχομένου που αποσκοπούν στην συγκρότηση απόλυτα ελεγχόμενων μορφών (νόρμες ίσως) κανονικοποίησης..

Αν αυτό φίλε μου δεν σε ανησυχεί τότε η παρτίδα έχει χαθεί. Αν δεν πολεμήσουμε μεσώ νέων μορφών επικοινωνίας, μακριά και μέσα από ότι αναγνωρίζαμε ως αρχικό πλαίσιο πολιτικής παραγωγής και αντιπαράθεσης, ίσως όχι μόνο κάποιες μάχες αλλά και τον πόλεμο θα χάσουμε.

Η νέα μορφή πολέμου και σύγκρουσής θα πρέπει να παιχτεί σε ένα ιδιότυπο εγκεφαλικό πεδίο αναμέτρησης , όπου μπορεί να παρομοιαστεί με το παράδοξο να κυνηγάς ένα μαύρο μπαλάκι του τένις, εντός μιας κατάμαυρης αποθήκη και όλο αυτό μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Το ενδιαφέρον; Δεν υπάρχουν κανόνες για τους πραγματικούς παίκτες. Το παιχνίδι απευθύνεται αποκλειστικά μόνο σε όσους έχουν ενστερνιστεί την αλήθεια ότι το ανθρώπινο πνεύμα δεν έχει όρια πέρα από όσα το ίδιο ορίζει.

Ετοιμαστείτε. Μια καθαρά νέα εποχή συγκρούσεων ανατέλλει, έξω από τα καθορισμένα, έξω από ότι ξέρανε και αναγνωρίζουνε. Έξω όμως και από ότι μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί ως δράση ή ως αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: