Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Το τέλος έθνους-κράτους και εθνότητας.

Το μέλλον φαίνεται να οδηγείτε στην κατάργηση δυο πραγμάτων:
Α)Της έννοιας του έθνους κράτους και 
Β) της έννοιας της εθνότητας. 
Με την κατάργηση αυτών των δυο εννοιών θα εισέλθουμε σε παγκόσμιο επίπεδο σε μια άλλη "πραγματικότητα" η όποια θα περιγράφεται ως εξής;
1. Ολική κατάργηση ρυθμιστικών αρχών με ότι αρνητικό συμπεριλαμβάνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα.
2. Ισοπέδωση πολιτιστικών στοιχείων κάθε λαού, θρησκευτικών ή μη πιστεύω, εθίμων και παραδόσεων. Αλλαγή του ιστορικού παρελθόντος και εξαφάνιση ιστορικών στοιχείων που δημιουργούν "προβλήματα"(Πχ εξαφανίζεις από την διδακτέα ύλη τον Επιτάφιο του Περικλή)
3. Ολική αλλοτρίωση της έννοιας του πολίτη και αντικατάσταση από την έννοια του καταναλωτή. Σε βάθος χρόνου ο άνθρωπος παύει να είναι χρήστη πχ υπηρεσιών ύδρευσης και γίνεται καταναλωτής,άρα μεταλλάσσεται μέσω της καθημερινής πρακτικής και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την του κοινωνικού αγαθού, και το επαναπροσδιορίζει ως "προϊόν"
4.Έμμεση αντικατάσταση της δημοκρατίας των πολιτών από την "δημοκρατία" των πολυεθνικών με ταυτόχρονη αντικατάσταση των κανόνων του δικαίου από τον κανόνα κέρδους.
Και τέλος αν νομίζετε ότι αυτό θα γίνει κάποτε στο μέλλον, να σας ενημερώσω ότι έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Και ναι είναι πιθανόν και εμείς και σίγουρα τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα "ενοποιημένο" παγκόσμιο σύστημα όπου η διαφορετικότητα δεν θα είναι ανεκτή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι προφανες οτι θα αναπαραγονται απο δω και πλεον οι ηλιθιοι. Σε καποιο σημειο μονο οι ισχυροι και θα φανε ο ενας τον αλλον. Post-mortem εκδικησις λεγεται αυτο.

Σταμάτης Στεφανάκος είπε...

Προσωπική εκτίμηση:
Μόνο μέσω της παιδείας μπορούν να κτιστούν συνειδήσεις που αύριο να προκαλέσουν γενική αφύπνιση.