Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εκπομπή με τον Ερίκ Τουσέν- Ελληνικό Χρέος και Λογιστικός Έλεγχος.

Να μην υπογράψει τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί αναγνώριση του χρέους καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο Ερίκ Τουσέν, εκπρόσωπος του βελγικού τμήματος της Επιτροπής για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου και μέλος της ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού το 2007, σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές,  σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή "Περπατάμε Μαζί", που παρουσιάζουν οι Μωυσής Λίτσης και Σταμάτης Στεφανάκος στο Vmedia.

 Ο κ. Τουσέν είπε ακόμη ότι Μέρκελ και Ραχόι χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να εμποδίσουν την ελληνική κυβέρνηση να αποκλίνει από το δρόμο της λιτότητας, κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποτύχει και να μην αποτελέσει παράδειγμα για άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. 
 Συστήνει ακόμη τη δημιουργία Ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου η οποία θα αμφισβητήσει τη νομιμότητα του ελληνικού χρέους. Όπως είπε, η επιτροπή θα μπορούσε να ολοκληρώσει το έργο της πολύ γρηγορότερα από αυτήν του Ισημερινού, πιθανότατα σε μερικούς μήνες. Μετά το λογιστικό έλεγχο η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να αρνηθεί την αποπληρωμή του τμήματος εκείνου που θα θεωρηθεί απεχθές, μη νόμιμο, παράνομο ή δυσβάστακτο, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις με βάση και διεθνείς διακηρύξεις, ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, εμπίπτει στην κατηγορία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: