Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ & ΔΗΜΑΡ μια άχρηστη και επικίνδυνη πολιτική συνεργασία

Του Σταμάτη Στεφανάκου|

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπλακεί με την ΔΗΜΑΡ Και οι λόγοι είναι απλοί:

1. Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ενεργά πολιτικές που επαύξησαν τα προβλήματα μας.Στο πυρ το εξώτερο μαζί με όσους στήριξαν ενεργά με την ψήφο τους ή το παρών στην βουλή αυτές τις πολιτικές. Και εδώ δεν “παίζει” το δεν διάβασα και δεν ξέρω εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ.

2.Αναφερόμαστε σε ένα πολιτικό φορέα που δεν έχει βάση σε πολίτες αλλά οργανωτικά είναι δομημένη ΜΟΝΟ σε επίπεδο “στελεχών”. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ΜΚΟ της πολιτικής.

3. Από πλευράς δημοσκοπήσεων έχει εξαχνωθεί το … 1% τους εκλογικού σώματος; Σοβαρά μιλάμε; Αξίζει την θυσία να ασχοληθεί κάποιος με “καμένο” πολιτικό φορέα;


4. Αυτό που τους ενδιαφέρει στην ΔΗΜΑΡ είναι η πολιτική τους επιβίωση, να μείνουν στο “επάγγελμα” Τι έχουν να προσφέρουν πρακτικά αύριο σε ένα φορέα όπως το ΣΥΡΙΖΑ; ΤΙΠΟΤΑ. Άσε που ορισμένοι εξ αυτών πχ Ρεπούση είναι και πολύ αμφιλεγόμενοι ως προσωπικότητες λόγω πράξεων και λόγων.

5. Αντίθετα υπάρχουν στελέχη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με γνώσεις και πολιτικά “καθαροί” που και μπορούν να προσφέρουν και είναι και ιδεολογικά ποιο κοντά στις θέσεις και τις αρχές που διέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι κάνουν κριτική θα έπρεπε να είναι θεμιτό και να έχουν και δυνατότητες παρέμβασής.

6. Το ίδιο με το 5 θα μπορούσε κανείς να πεις ακόμα και για στελέχη και πολιτικό δυναμικό των ΑΝΕΛ.Υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού θα μπορούσε να υπάρχει μια υγιής συνεργασία.

7. Ρωτήθηκε άραγε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ – αναφέρομαι σε οργανωμένα μέλη, φίλους & ψηφοφόρους- πόσο θετικά ή αρνητικά βλέπουν μια τέτοια συνεργασία; Ή περιμένουν να το “φάνε” αμάσητο το παραμύθι της … “συνεργασίας”;

8. Θα μπορούσα να αναφέρω κάλλιστα και σοβαρές ιδεολογικές διαφορές. Ακόμα και το πως έχουν συμπεριφερθεί στελέχη της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε κινηματικές δράσεις και λοιπές δράσεις αλλά προτιμώ προς το παρόν μην ανοίξω αυτή την πληγή. Ας σημειωθεί ότι δεν έχουμε μνήμη… μπαρμπουνιού ούτε κατεβάζουμε λωτούς όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα στο νησί των λωτοφάγων, ούτε να περιμένει κανείς φυσικά ότι παίξουμε αύριο τα κεφάλια τα δικά μας και των παιδιών μας στο όνομα “πολιτικών πειραμάτων”. Αν κάτι έχει μάθει – από ότι φαίνεται- ο κόσμος πια είτε απλά παρακολουθεί είτε συμμετέχει ενεργά είναι ότι δεν είναι άβουλοι οπαδοί κανενός. Για αυτό και οργανώνεται δύσκολα σε κομματικούς φορείς.

Εν κατακλείδι το “περίφημάνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την δημιουργία “μετώπου” ή δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μπάζει από όλες τις πάντες. Άραγε δεν έμαθε η ηγεσία από εσφαλμένες πολιτικές επιλογές και πρακτικές από τα παθήματα των δημοτικών εκλογών; Σε κάνει να αναρωτίεσαι αν έχουν ιδέα από στρατηγική και τεκμηρίωση.

s.stefanakos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: